Bij een gezellig diner hoort natuurlijk ook een goed voorgerecht! En voor een voorgerecht wil je uiteraard niet de hele avond in de keuken staan. Dit gevulde brood is super makkelijk klaar te maken en echt super lekker! Ik noem dit brood wel steeds een voorgerecht, maar het vult zo goed dat Ronald en ik dit van het weekend als hoofdmaaltijd gegeten hebben haha. Wat was het lekker!! Ik zie het ook wel voor me als een snack op een feestje. Of, als lunch! Jep, gevuld brood met kaas en spinazie staat nu zeker op mijn lijstje van favoriete recepten. Daarom ga ik snel aan de slag om andere varianten te maken :)
Dit recept voor gevuld brood heb ik vegetarisch gelaten, maar natuurlijk kun je er ook vlees aan toevoegen. Ik denk dat het het beste te combineren is met spekblokjes of stukjes salami. Het lijkt me ook lekker om er stukjes gegrilde paprika en/of olijven er doorheen te doen! Of een vis versie met bijvoorbeeld tonijn, zonder de feta en tomaten. Of een Mexicaanse versie met gehakt en mais. Ik ga het binnenkort allemaal eens proberen :) Ik vind het zo leuk altijd, als je lekker veel kanten op kunt gaan met één recept.
Het is wel zo netjes om even te melden dat ik de inspiratie haalde van deze blog. Ik heb het recept omgezet naar Nederlandse maten en ingrediënten en wat ingrediënten toegevoegd!
Gevuld brood met kaas en spinazie
Ingredients
- 1 grote baguette (al afgebakken)
- 100 gram roomkaas met kruiden
- 4 el zure room
- 2 teentjes knoflook
- 125 gram mozzarella
- 50 gram feta
- 50 gram zongedroogde tomaten
- 1 kleine rode ui, gesnipperd
- 150 gram spinazie (diepvries)
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 graden
Ontdooi de spinazie
Hol het brood uit, tot je een soort bootje overhoudt. Het brood wat je er uit haalt, kan je besmeren met de roomkaas die je overhoudt en opeten ;)
Mix 100 gram roomkaas met de zure room en teentjes knoflook
Snijd de mozzarella, feta en zongedroogde tomaten in blokjes/stukjes en voeg dit toe aan de mengsel. Mix door elkaar
Laat de spinazie goed uitlekken in een vergiet
Voeg de spinazie samen met het gesnipperde uitje toe aan het mengsel en meng goed
In principe hoef je geen extra zout toe te voegen aan de vulling, al kan je dit wel doen als je het niet genoeg op smaak vindt
Vul nu het brood met deze vulling
Zet het gevulde brood voor ongeveer 20 min in de oven
Serveer het in plakjes :)
3 Comments
Eefje
20 december 2017 at 12:18Dit ziet er echt goed uit! Misschien ga ik dit wel met kerst maken.
Bacon jalapeno bruschetta - CozyMess
28 december 2016 at 10:35[…] Lidl een eigen warme bakker heeft, ben ik erg gek op de meergranen broden. Eerder maakte ik al een gevuld brood ermee en nu dus deze bruschetta! En ik denk dat ik de komende tijd nog wat recepten online ga […]
9x heerlijke kerstrecepten - 2016 - CozyMess
23 december 2016 at 12:01[…] 3 nieuwe recepten die dit jaar online zijn gekomen zijn wél hele lekkere :) Vooral het gevulde brood is to-die-for. Ik heb alle kerstrecepten even op een rijtje voor je gezet. Laten we gewoon bij de […]