DIY

Kerstcadeau inpak inspiratie + DIY sinaasappels drogen

Heb jij ook al je kerstcadeautjes al binnen? Het was bij mij even spannend of alles wel op tijd binnen zou zijn, maar gelukkig kan ik nu ontspannen. Nouja soort van, want nu begint het inpakken van alle kerstcadeaus. En ik heb er heel wat. Dit jaar heb ik, zoals waarschijnlijk veel van ons, wat meer tijd over rondom de kerst, dus ik wilde wat meer tijd en moeite stoppen in het leuk inpakken van de kerstcadeautjes. Ik ben er gisteren aan begonnen. What was I thinking. Maar hee, ik vind het wel superschattig geworden, dus daarom deel ik in dit artikel wat kerstcadeau inpak inspiratie :)

Ik heb zelf gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Daar houd ik echt van. Gewoon simpel bruin inpakpapier, touw, een paar takjes en gedroogde sinaasappels. Hieronder leg ik uit hoe je sinaasappels droogt.

Zelf sinaasappels drogen

Sinaasappels drogen is super makkelijk, want je hebt alleen maar sinaasappels en een oven met rooster nodig, maar het kost wel even wat tijd. Het ging bij mij ook niet meteen de eerste keer goed. Eén lading heb ik namelijk laten aanbranden. Dat is echt zuur, want het moet zo’n 2-3 uur in de oven en dan kan je weer opnieuw beginnen. De tweede lading was ook nog lang niet perfect, maar ik vond ze zo eigenlijk ook wel leuk :) Wellicht dat het ook nog uitmaakt wat voor sinaasappels je gebruikt, want ik had per ongeluk perssinaasappels. Ik zou gewone sinaasappels gebruiken om te drogen.

Nodig: 1 sinaasappel

Stappen:

  1. Verwarm de oven voor op 110 graden.
  2. Snijd de sinaasappel in dunne schijfjes en dep ze aan beide kanten voorzichtig droog met keukenpapier.
  3. Leg de schijfjes op een ovenrooster, zonder bakpapier, en zet het in de oven.
  4. Hoe lang hangt af van jouw oven en de dikte van de schijfjes. Ik heb telkens om het half uur even gekeken en de sinaasappelschijfjes omgedraaid. Check het na 1.5 uur even wat vaker, zodat ze niet aanbranden.
  5. Als ze genoeg zijn ingedroogd haal je ze eruit. Laat ze op het rooster nog een paar uurtjes verder indrogen aan de lucht.
  6. Je kunt er eventueel wat bloem/poedersuiker overheen strooien voor een “sneeuw-effect”.

De andere materialen

De groene takjes die ik heb gebruikt, had ik toevallig al liggen. Tuincentra en bloemenwinkels zijn natuurlijk op dit moment dicht, maar ik zag ook dat ze het verkopen bij supermarkten. Kijk ook eens in je eigen tuin, misschien kun je daar ook wat takjes vinden. Of vraag het eens aan de buren/familie/vrienden of je wat uit hun tuin kunt gebruiken. Rode besjes zijn ook erg leuk voor erbij. Ik had nog een paar stukjes nep rode besjes, die heb ik ook gebruikt. Leuker is natuurlijk om echte besjes te gebruiken, zodat het écht helemaal natuurlijk is ingepakt.

Inpak inspiratie

Oke op naar mijn ingepakte kerstcadeautjes! Ik heb de linker vrij simpel gehouden. Ik reeg een sinaasappelschijfje aan een touwtje en bond dat touw vervolgens om het cadeau met een strikje. Je kunt er dan achter een takje steken. Voor rechts hetzelfde verhaal, maar daar stopte ik nog een takje rodenbesjes aan toe en een ander groen takje.

Ik ga vanavond weer wat cadeautjes inpakken. Ik zal de resultaten met je delen als ik andere varianten heb gemaakt :)

Liefs, Kim

7 Comments

Leave a Reply