Life/ Persoonlijk

Terugblik op 2020

Ik twijfelde even of ik wel een terugblik wilde delen over 2020. Het was een raar jaar namelijk en niet alleen door Corona. Een jaar vol tegenslagen en (heftige) emoties. Ik kijk daarom al snel terug op 2020 met een negatief gevoel. Daarom is het juist wél even goed om even terug te blikken op alle positieve dingen! :) Dat ga ik dus doen in dit blog.

Reizen

2020 begon eigenlijk heel goed. Lianne en ik hadden onze eerste langere en verre reis op de planning staan, namelijk naar Marokko. Wauw wat was Marokko een toffe reis! Echt zo anders dan alle reizen die ik tot nu toe gemaakt heb. De natuur is er echt prachtig en indrukwekkend. We hebben meerdere steden bezocht en ik moet zeggen dat mijn favoriet niet Marrakesh was, maar Essaouira. Essaouira is een kustplaatsje met een hele chille vibe. Een fijne plek om even aan de drukte van Marrakesh te ontsnappen. Ik moet nog steeds eens een blog schrijven over deze reis. Een mooi doel voor 2021 ;)

We hadden meer reisplannen in 2020, maar helaas konden die niet doorgaan. Wel zijn we ook weekendjes weggeweest om even lekker bij te komen in een andere omgeving. Zo zijn we een weekendje naar Noord Holland geweest en naar Noord Friesland. Allebei 2 super leuke huisjes via AirBnB! Heel cozy. Helaas hadden we tijdens beide weekenden heel slecht weer, dus het waren geen actieve weekenden. Wel hele relaxte weekenden en dat is ook fijn! Oh en met Valentijnsdag verraste Lianne me met een lekker weekendje naar Limburg, waar ik de hele nacht wakker ben gebleven omdat ik tante werd die nacht :)

Thuis

In 2020 zijn Lianne en ik ook gaan samenwonen. Hoewel we soms wel knettergek worden van elkaar, ben ik ook heel blij dat ik samen met haar in deze lockdown zit. Ik denk niet dat ik met iemand anders dit zou trekken haha. Dankje schat dat je het nog met mij volhoudt :p

Doordat we zoveel thuis zijn, is ons huis ook steeds gezelliger geworden. Ook een positief puntje van 2020! Oke we zijn nog niet helemaal klaar met de inrichting, maar ik vraag me af of dat punt wel te bereiken is. We hebben bijvoorbeeld nog nieuwe eetkamerstoelen nodig en we zoeken nog een chille fauteuil, maar als we die dan eindelijk gevonden hebben willen we vast alweer een nieuw kleurtje op de muur haha. Daar zitten we nu al aan te denken, maar we komen er nog niet helemaal uit. Ik wil namelijk oudroze/terracotta en Lianne denkt aan okergeel/retro vibe. Lastigggg.

Oh, en wat ons huis vooral heel gezellig maakt zijn de vele nieuwe planten. Ik begon toen ik hier kwam wonen in 2019 met ik denk zo’n 6 planten. Nu zijn het er een stuk of… 40. OEPS! Misschien is mijn plantenliefde iets uit de hand gelopen…

Nieuwe hobby’s

Sja als je dan een paar maanden werkloos thuis zit, ga je natuurlijk jezelf bezig proberen te houden. Gevolg: nieuwe hobby’s ontdekken! Ik bestelde een hele lading kraaltjes en ben armbandjes gaan maken. Ik heb er heel wat gemaakt voor mijn omgeving en mezelf en zelfs een aantal verkocht via mijn Instagram :) Nu staat het maken van armbandjes een beetje stil, want het is niet per se een winterdingetje, maar ik ben beetje aan het kijken of ik ander soort armbandjes kan maken.

Ook ben ik samen met m’n zusje een Instagram-account begonnen met leuke vintage items! Deze items kun je bij ons kopen :) Superleuk om kringloopwinkels af te gaan om pareltjes te zoeken. En ook heel leuk om samen te doen met m’n zusje :)

Tante worden

Ik noemde dit punt al even kort. Het lijkt alweer zo lang geleden en dat is het ook wel. Mijn nichtje wordt alweer bijna 1 :) Helaas heb ik haar door corona niet superveel gezien en konden we ook niet met haar haar eerste kerst vieren. Gelukkig worden we goed op de hoogte gehouden door heel veel filmpjes en foto’s in de familie WhatsApp-groep. Hopelijk kunnen we haar dit jaar meer in real life gaan zien. Ze is zo leuk <3 Ze heeft nu echt de leeftijd dat ze alles wil ontdekken en ik denk niet dat het lang duurt voor ze begint te lopen.

Nieuw werk

Het duurde eventjes voor ik wat had gevonden in deze gekke tijd, maar gelukkig vond ik uiteindelijk nieuw werk. Gelukkig ook werk waarvoor ik niet thuis kan werken, want anders werd ik echt gek. In het begin van corona klonk het leuk om thuis te moeten werken, maar als ik zie in mijn omgeving wat het met hun doet dan ben ik echt heel erg blij dat ik gewoon 4 dagen per week lekker in een andere omgeving aan het werk ben. Hoewel dit niet de baan is van mijn dromen, heb ik er wel al heel veel van geleerd op sociaal gebied. Daar ben ik heel dankbaar voor!

Liefs, Kim

You Might Also Like

10 Comments

  • Leave a Reply