Life

Date idee #2 – Indoorkamperen

indoorkamperen

In het 1e deel van deze reeks benoemde ik het al. Samen leuke dingen doen is belangrijk! Ook in deze gekke Coronatijd. Het lijkt misschien alsof je niks meer kan, maar je kunt nog zat leuke dingen doen samen. Natuurlijk begrijp ik dat het allemaal wat lastiger te bedenken is, maar daar heb je mij voor ;) Dit keer is mijn date idee: indoorkamperen!

Indoorkamperen; hoe?

Indoorkamperen kun je zo gek maken als je zelf wil. Wij hebben geen tent, maar als je die wel hebt kun je die zelfs opzetten in je woonkamer voor het echte kampeergevoel! Blaas je luchtbed op, pak je slaapzak erbij en voilà jouw indoorkampeer ervaring is begonnen. Maar heb je dat allemaal niet, dan is het ook hartstikke leuk om je matras naar de woonkamer te slepen en een gezellig knus plekje te maken met kussens, dekens en kaarsjes. Misschien heb je nog wat lakens waar je zelf een tent mee kunt bouwen. Of maak een fort met kussens!

Indoorkamperen; wat?

Wij sleepten ons topmatras naar de woonkamer en dat gaf ook dat heerlijke oncomfortabele gevoel van kamperen. Net wat te dun om écht lekker te liggen, maar wel iets comfortabeler dan een lekke luchtbed of een dun matje. De felle lichten gaan natuurlijk uit en de kaarsjes aan. Voor een echt kampeergevoel kun je op Netflix een kampvuurfilmpje afspelen.

Ja en wat dan? Kan een van de twee gitaarspelen? Pak dan vooral die gitaar er bij! Dat maakt het kampeergevoel helemaal af. Maar het is ook een goed moment voor intieme gesprekken. Ga bijvoorbeeld terug naar je leukste kampeerherinneringen of jeugdherinneringen. Heb je een beetje hulp nodig voor gespreksstof? Deze vragen leveren altijd genoeg gespreksstof op:

  • Als je één keer in een kristallen bol zou kunnen kijken, wat zou je dan over je toekomst willen weten?
  • Wat was voor jou het beste of mooiste moment in onze relatie?
  • Welk compliment is je altijd bijgebleven?
  • Als je in heel je leven één droombestemming mocht kiezen, welke zou dat dan zijn en waarom?
  • Welke drie eigenschappen waardeer je het meest aan mij?
  • Van alle dingen die je in je leven bereikt hebt, waar ben je het meest trots op?
  • Wat zou je doen als geld geen rol speelde?

Ik schreef ooit heel veel van dit soort vragen op, knipte ze uit, rolde ze op en deed ze in een potje. Zo nu en dan pakken we een rolletje en stellen we elkaar de vraag. Het is een leuke manier om elkaar beter te leren kennen en om elkaar vragen te stellen die je elkaar normaal niet stelt. Ik kan wel een keer mijn vragenlijst met jullie delen! :)

Mocht het nou niks voor jullie zijn om elkaar vragen te gaan stellen, of jullie komen niet echt in gesprek, is het ook heel leuk om naar elkaars favoriete muziek te luisteren. Welke 5 nummers zijn nou echt jouw favoriete nummers ever? En waarom? Op wat voor momenten luister je deze muziek? Ook zo leer je je partner goed kennen!

Campingmaaltijdje of lekker bestellen?

En wat te doen qua eten? Je kunt natuurlijk een echte campingmaaltijd klaarmaken. Zoals een blik soep, nasi uit blik (jep, dat heb ik echt een keer klaargemaakt tijdens Lowlands), knakworstjes op een broodje, etc. Of je bestelt lekker een pizza, altijd goed :) Lekkere snacks kunnen natuurlijk ook niet ontbreken! Wij gingen voor een heerlijk kaasplankje met wijn.

Genoeg ideeën te bedenken, denk ik zo! Hoe gaat jullie indoorkampeerdate eruit zien? :)

Liefs, Kim

You Might Also Like

5 Comments

Leave a Reply