Life

Date idee #1 – Samen sushi maken

samen sushi maken

Samen leuke dingen doen is belangrijk. Of je nou net in een relatie zit, of al een hele tijd. Zeker in deze gekke Corona-tijd met weer strengere maatregelen, is het belangrijk dat we ook nog moeite stoppen in de relatie. Samen Netflixen is natuurlijk hartstikke leuk, maar na een tijdje heb je dat toch ook wel gehad! Het kan nu best lastig zijn om iets leuks te bedenken, omdat je wellicht als eerste denkt om een drankje te doen in de stad of ergens gezellig te gaan eten. Ik bedacht daarom een nieuw topic voor mijn blog: date ideeën! Ik zal vanaf nu proberen elke maand een nieuw date idee te delen met je :) Vandaag deel ik mijn eerste date idee: sushi maken :D

Lianne is echt een groot sushi fan. Ik ook wel hoor, maar ik heb nog nooit iemand gekend die zo gek is op sushi als Lianne. We hebben echt periodes gehad dat we wekelijks sushi bestelden. Ondertussen zijn we een beetje “verwend” geworden daarin. Er zit in Den Haag namelijk een supergoed sushirestaurant en sinds we daar hebben besteld, willen we geen andere sushi meer. Of naja, misschien vooral ikzelf. En dat is niet heel goed voor onze portemonnee :’)

Sushi leren maken tijdens een workshop

Een tijdje terug zagen we dat dit restaurant (De Sushimeisjes) een sushiworkshop zou geven. Uiteraard schreven we ons direct in. De workshop was hartstikke leuk en leerzaam. We leerden verschillende rollen en nigiri’s maken. Een van onze favorieten zat er ook tussen; de inside out roll met crunchy garnaal. Na afloop mochten we al ons zelfgemaakte sushi natuurlijk lekker opeten. Top date dus! Kijk eens bij jouw favoriete sushirestaurant of ze ook workshops geven!

date idee samen sushi maken

Als het even kan, is een workshop volgen natuurlijk hartstikke leuk. Op het moment weet ik niet hoe het precies zit met workshops in verband met de strengere Corona-maatregelen. Maar hee, als het toch niet kan óf je hebt gewoon geen zin om zo’n hele workshop te gaan volgen, kan je het ook lekker thuis doen!

Thuis sushi maken kan ook!

Wij hebben na de workshop ook al snel zelf sushi gemaakt thuis, met alle kennis die we opdeden tijdens de workshop en dat was net zo gezellig! Alleen de voorbereiding samen doen is al leuk. Alle ingrediënten zijn tegenwoordig te koop bij de gemiddelde grote supermarkt. Wil je wat meer “bijzondere” ingrediënten, dan kun je ook naar een Aziatische supermarkt gaan. Wij hadden bij Amazing Oriental sashimi zalm, gefrituurde garnalen, wasabi mayonaise en masago eitjes gehaald. Voor erbij een pruimenwijn en wakame salade. Oh en ook nog schattige sushischaaltjes en bordjes om het helemaal compleet te maken.

Inspiratie opdoen

Maar waar haal je dan zelf die inspiratie vandaan? Dat is helemaal niet zo moeilijk! Welke sushirol bij jouw favo restaurant vind je het allerlekkerst? Probeer deze dan eens zelf te maken! :) Wij bestellen altijd de Rainbowrol: crunchy garnaal en wasabimayo met als topping avocado, tonijn, zalm en masago eitjes. Dit is dus precies de rol die wij hebben nagemaakt en het was heerlijk!

Heb je nog nooit eerder sushi gemaakt? Op YouTube vind je heel veel filmpjes die handig zijn. Zoek maar eens op “Maki sushi” of “Inside out sushi roll” en je krijgt heel veel instructiefilmpjes. Oke oke, ik maak het je wel even makkelijk. Hieronder deel ik even twee duidelijke filmpjes! :)

 

Waarom is samen sushi maken een leuke date?

Nou omdat deze activiteit allerlei verschillende aspecten bevat! Je leert iets nieuws, je daagt jezelf uit, je daagt elkaar uit (wie kan de mooiste rol maken?), je kunt het resultaat opeten, als je het goed doet ben je trots op jezelf en als je het niet goed doet hebben jullie de grootste lol samen. 

Heb jij nog een leuk idee voor een gezellige date? Laat het me vooral weten! Dat kan via een berichtje op dit artikel of stuur me een berichtje via Instagram of Facebook :)

You Might Also Like

7 Comments

Leave a Reply