Diner/ Sweets & Snacks

Spinazietaart met ricotta en feta

spinazietaart

Dit gerecht maakte ik eigenlijk om wat restjes uit de koelkast en vriezer op te maken. Ik had een hele zak verse spinazie die nodig op moest, een pakje feta die er al een tijdje lag en ik weet niet eens meer hoe lang die filodeegplakjes in de vriezer lagen… Te lang!! Tijd om de boel te combineren in een hartige taart, want taart is altijd goed! Stiekem vind ik de spinazietaart nog lekkerder met filodeeg dan met bladerdeeg. De smaak van de deeg overheerst niet zo bij filodeeg. Natuurlijk kun je de filodeeg ook vervangen voor bladerdeeg, als je dat nog in huis hebt. Kijk maar even :)

spinazietaart

Eind van de dag hebben we weer een bezichtiging bij een leuk huis in een hele leuke buurt. Het is niet heel groot, maar er is wel echt iets tofs van te maken. Als dit huis het wordt, dan breken we 2 muren er uit om één grote woonkamer te maken. De keuken komt aan de woonkamer en dan komt er natuurlijk een keukeneiland! Hoe geweldig is dat?! Ik droom natuurlijk al jaren over een heerlijk grote keuken met keukeneiland :) Ik weet zeker dat ik het dan nóg leuker ga vinden om in de keuken te staan.

Nu hebben we echt een klein (maar fijn) keukentje, die geen verbinding heeft met de woonkamer. Dat vind ik toch minder leuk. Als er visite komt eten sta ik in de keuken en de visite zit op de bank. De keuken is namelijk zo klein, dat het niet echt comfortabel is om met meerdere mensen in de keuken te staan haha. En een gesprek is haast onmogelijk met zo’n afstand. Ook op verjaardagen is het zoveel fijner om je keuken gewoon aan de woonkamer te hebben. Ja, de keuken aan de woonkamer is mijn twee na grootste wens. De aller grootste wens is een tuin en ook die is enorm bij het huis van vanmiddag. Fingers crossed!! :)

Ik heb nu helemaal zin gekregen om dit soort gerechten te gaan maken in mijn toekomstige nieuwe keuken. Welke toekomstige keuken dan ook, want als dit huis het niet wordt vinden we natuurlijk wel weer een ander huis. Die open keuken komt er sowieso :) Ik zie het al helemaal voor me hoe ik allerlei lekkere filodeeghapjes en deze spinazietaart maak op mijn volgende verjaardag. Deze spinazietaart gaat het namelijk ook uitstekend doen op feestjes, dat weet ik zeker! :)

spinazietaart

Hartige filodeegtaart met spinazie, ricotta en feta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 1,00 out of 5)
Laden...
Serves: 4-6
Cooking Time: 40 min

Ingredients

  • 5 plakjes filodeeg, ontdooid
  • 250 gram spekreepjes
  • 2 teentjes knoflook of 2 tl knoflookpoeder
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 400 gram verse spinazie
  • 4 eieren
  • 250 gram ricotta
  • 250 gram fetakaas
  • Handje cherrytomaatjes
  • Olie om mee in te vetten

Instructions

1

Vet een springvorm van 24 cm in en bekleed met bakpapier

2

Verwarm de oven voor op 180 graden

3

Bekleed de springvorm met de plakjes filodeeg, vouw het te veel aan filodeeg even over de rand naar buiten van de springvorm (klappen we later weer om)

4

Bak de spekblokjes in een pan met de knoflook en oregano

5

Voeg steeds een handje spinazie toe en laat slinken

6

Als alle spinazie geslonken is verwijder je zo veel mogelijk vocht

7

Klop 4 eieren los met de ricotta en een beetje peper en oregano

8

Verkruimel de fetakaas en meng dit door het eiermengsel

9

Snijd de cherrytomaatjes in vieren en voeg ook dit toe aan het eiermengsel, samen met de spinazie

10

Giet het mengsel in de springvorm

11

Strooi er nog een beetje geraspte kaas overheen

12

Klap nu de flapjes filodeeg naar binnen, over de taart heen (zie de foto van de spinazietaart in zijn geheel)

13

Zet het voor ongeveer 30 min in de oven. Klaar!

Notes

Lekker met een simpele salade van rucola en cherrytomaatjes! :)

Ga jij deze spinazietaart maken? Of heb je hem gemaakt? Laat het me weten! Ik vind het altijd heeeeeel erg leuk om te horen of mijn recepten goed gelukt waren en in de smaak vielen, of juist niet. Deel je foto dan ook gerust op Instagram en tag mij (@cozymess.nl) er in! :)

Liefs, Kim

spinazietaart

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    rachida
    18 oktober 2017 at 13:39

    Hoi Kim,

    Van je recept ontbreekt nog een deel van de instructies..

    • Reply
      CozyMess - Kim
      18 oktober 2017 at 13:53

      Wat gek! Bedankt voor je oplettendheid en het door geven, heb het meteen aangepast :) Liefs, Kim

    Leave a Reply