Diner/ Koolhydraatarm

Draadjesvlees uit de slowcooker

draadjesvlees

Eigenlijk ben ik het helemaal niet gewend om Hollands te eten. Mijn moeder kookte ook niet veel Hollands, want daar maakte je ons (de kinderen) niet zo blij mee. Nee, wij aten pasta en tortilla’s en allerlei andere lekkere gerechten. Ik woon nu al zo’n 6 jaar niet meer bij mijn ouders en de Hollandse gerechten komen er nog steeds niet in. Tot deze week. Gek genoeg at ik deze hele week Hollands en het was niet eens met opzet. Twee dagen at ik erwtensoep, gister at ik heerlijke draadjesvlees en vanavond maak ik een hartige taart voor mijn schoonouders. Vrij Hollands toch? Toen ik de foto’s maakte voor dit recept, begreep ik opeens waarom.

Met het weer van de afgelopen week krijg je gewoon zin in een wat zwaardere kost. Het is zo donker, nat en koud geweest… Echt Hollands weer vraagt om echt Hollandse gerechten! Eigenlijk is vrijwel elk Hollandse gerecht zwaar. Stamppotten met rookworst of een gehaktbal, machtige erwtensoep, stoofgerechten… Niet echt iets voor de zomer. Ken jij een Hollands gerecht wat wél licht is? Laat het me vooral weten ;)

Draadjesvlees is iets wat m’n moeder wel af en toe maakte. We aten het dan met aardappels en rode kool uit een potje. Het was één van de Hollandse gerechten die ik wel lekker vond. Later kwam daar zuurkoolstamppot bij met banaan en rookworst. En met die twee gerechten hield het ook wel een beetje op. Ondertussen had ik al heel lang geen draadjesvlees meer gegeten en nu ik al een tijdje een slowcooker heb, werd het eens tijd om uit te proberen. Echt ideaal, zo’n slowcooker. Je laat het gewoon uren aan staan en ondertussen kan je gewoon de deur uit en andere dingen doen. En hoe langer het aan staat, hoe lekkerder het wordt! Dit draadjesvlees heb ik zo’n 14 uur aangezet en het viel vanzelf uit elkaar. Super mals draadjesvlees als resultaat! Ik kan echt iedereen een slowcooker aanraden. Ik heb deze trouwens, voor als je benieuwd bent.

draadjesvlees

Het recept dat ik nu deel, is eigenlijk heel simpel. Sommige mensen voegen nog tomaten toe, of wijn, bier, ontbijtkoek. Kan ook allemaal, mag je zelf beslissen :) Als je nog wijn of bier wilt toevoegen, dan voeg je iets minder bouillon toe. Ik heb de smaak wel te pakken, dus ik zal binnenkort nog eens draadjesvlees maken maar dan net even wat anders. Recept volgt dus nog!

 

Draadjesvlees

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (22 votes, average: 3,41 out of 5)
Laden...
Serves: 4
Cooking Time: 10 -12 uur

Ingredients

 • 1 kg sukadelappen
 • Roomboter
 • 1 grote ui
 • 4 teentjes knoflook
 • 5 kruidnagels
 • 2 laurierblaadjes
 • 1 rundvleesbouillonblokje +250 ml lauw water
 • Zout en peper

Instructions

1

Kruid het vlees met zout en peper

2

Smelt een beetje roomboter in een pan en braad het vlees hierin aan

3

Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn

4

Schep het vlees uit de pan en doe het in de slowcooker

5

Bak de ui en knoflook eventjes in de pan

6

Voeg de glazige ui, de knoflook, kruidnagels, laurierblaadjes en het bouillonblokje toe aan de slowcooker

7

Giet het water er overheen, als het goed is staat het vlees voor de helft onder water

8

Doe de deksel op de pan en zet de slowcooker op de lage stand voor minimaal 10 uur

9

Serveer het met aardappels en bijvoorbeeld rode kool!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  H.Littel
  27 februari 2021 at 23:37

  Het vlees is vaak droog aan de bovenkant Is het verstandig om het vlees halverwege te draaien .

  • Reply
   CozyMess - Kim
   2 maart 2021 at 11:54

   Je kunt het vlees inderdaad even draaien tussendoor. Of eventueel wat meer vocht toevoegen. Houd de slowcooker in ieder geval wel zoveel mogelijk gesloten :) Groetjes!

  • Reply
   Mandy
   22 maart 2021 at 14:52

   Ik heb inmiddels geleerd dat als je het net onder zet niet droog word…anders staat toch de bovenkant veel te lang niet onder het vocht..gevolg droog vlees ..Ook is het toevoegen van een eetlepel azijn heel goed voor mals vlees.
   Laatste tip haal het vlees een uur van te voren uit de koelkast en dep droog voor gebruik..zorgt ook voor malser vlees!

 • Reply
  mandy straaten
  15 april 2020 at 09:38

  Hoi hoi,
  Ik loop tegen wat problemen aan met mijn nieuwe slowcooker zou je me willen helpen?
  Als ik jou recept volg staat mijn vlees maar in een klein laagje water en dit blijft eigenlijk het hele proces zo( word wel iets meer maar komt niet onder zeg maar) gevolg droog vlees.
  Daarna een poging gedaan met veel meer vocht(stond onder) maar toen had ik aan het einde weer teveel vocht..help?
  bedankt!

 • Reply
  Tineke
  9 augustus 2019 at 20:54

  Vandaag gemaakt. 10 Uur in de slowcooker staan pruttelen.
  Ik heb géén zout op het vlees gedaan vanwege het bouillonblokje en voor mij is dat genoeg.
  Het smaakt heerlijk! Jammer dat het pas na het eten klaar was ;)

 • Reply
  Simone
  13 oktober 2017 at 08:41

  Heerlijk! Ik hou van mijn slowcooker. Toevallig maakten wij er gisteren nog een curry in. We waren allebei laat thuis en dan is het zo fijn dat het eten al op je staat te wachten!

  • Reply
   CozyMess - Kim
   13 oktober 2017 at 10:54

   Ohh wat lekker, curry in de slowcooker! Dat heb ik nog niet geprobeerd, maar ga ik zeker nog eens doen. Het is echt een ideaal ding idd en een van de weinig keukenapparaten in huis waar ik GEEN spijt van de aanschaf heb gekregen, haha. Fijne dag!

  Leave a Reply