Diner/ Vegetarisch/Veganistisch

Tempeh Gyros

tempeh gyros

Zoals je misschien wel hebt gelezen, ben ik de laatste tijd minder vlees gaan eten. En omdat het geweldig zou zijn als iedereen wat minder vlees gaat eten, ga ik wat vaker vegetarische recepten delen! Deze tempeh gyrosΒ maakte ik een aantal weken geledenΒ en het was eigenlijk maar een probeersel, maar het was zooo lekker dat het zeker een plekje verdient op mijn blog.

De Griekse keuken vind ik echt geweldig. Tempeh vind ik ook geweldig. Nooit had ik gedacht deze twee eens te combineren tot een lekkere vegetarische maaltijd :p En eigenlijk is het heel simpel. Precies zoals je gyros zou maken, maar dan vervang je het varkensvlees voor tempeh. Het gaat vooral om de kruiden natuurlijk. Om het nog makkelijker te maken zou je zelfs een kruidenmix uit de supermarkt kunnen kopen voor gyros, maar dat is natuurlijk niet net zo lekker en minder leuk ;) Vaak zit er ook enorm veel zout in en dat is niet goed voor je! Maar dat weet je natuurlijk wel :p

De tempeh gyros eet je lekker op een pitabroodje met, uiteraard, tzatziki. De tzatziki die ik erbij maakte vond ik niet geweldig goed, dus het recept voor dat houd je nog even te goed van me. We richten ons nu vooral op de verslavend lekkere tempeh gyros! En het is echt verslavend lekker, want toen ik het in de koelkast had staan om te marineren kon ik er niet van afblijven om er van te eten. Zelfs ongebakken is het dus al heel lekker ;)

tempeh gyros

Tot nu toe heb ik tempeh altijd gebruikt in Aziatische gerechten, wat ook erg lekker is. Tempeh Kering bijvoorbeeld, niet echt gezond, maar wel een super lekkere Indonesische snack of bijgerecht. Daar zal ik ook eens een recept van online zetten! Je kan echt veel kanten op met tempeh en dat is juist het leuke er aan :)

Gyros tempeh

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4
Cooking Time: 15 min + marineren

Ingredients

  • 400 gram tempeh
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl oregano (gedroogd)
  • 1.5 tl tijm (gedroogd)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 tl zout
  • Snufje kaneel

Instructions

1

Snijd het blok tempeh in plakjes. Snijd deze plakjes weer in 4 stukjes

2

Doe het in een kom en voeg de olijfolie toe, alle stukjes moeten goed bedekt worden met olijfolie. Voeg desnoods nog een eetlepel olijfolie toe

3

Voeg nu alle kruiden toe en meng het goed!

4

Dek de schaal af en zet het in de koelkast, het liefst een nachtje en minimaal 4 uur. De smaken kunnen dan goed in trekken

5

Verhit een pan met wat olie en bak hier in de gyros tempeh tot het lichtbruin is, dan is de "gyros" klaar!

Notes

De tempeh gyros is lekker op een pitabroodje met tzatziki, rode ui en wat tomaatjes :)

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply