Food/ Ontbijt/ Sweets & Snacks

Bananenbrood met appel

bananenbrood met appel

Het was lastig om dit bananenbrood een naam te geven. Het is namelijk niet zomaar een bananenbrood, maar een herfstige bananenbrood met appel en speculaaskruiden. Maar als ik hem “Herfstige bananenbrood met appel en speculaaskruiden” zou noemen, zou dat een beetje te lang zijn haha. Bananenbrood met appel dan maar, al vind ik dat de titel dan helemaal niet overeenkomt met hoe lekker hij was.

Laat ik meteen eerlijk zijn. Bananenbrood vond ik sowieso nooit aantrekkelijk klinken. Er was een tijd geleden een hele bananenbrood hype en ik snapte echt niet waarom. Ten eerste klinkt “brood” niet meteen lekker, toch? Ik denk dan aan een droge boterham. Ten tweede, en ja die is misschien moeilijk te begrijpen, ben ik niet zo’n fan van banaan. Daarom heeft het me nooit getrokken en heb ik nooit meegedaan aan die hype.

bananenbrood met appel

Totdat ik opeens 6 erg bruine bananen had liggen, niet meer lekker om zo op te eten… Dus ik kon kiezen voor 2 dingen: ik maak er smoothies mee (daarvoor koop ik die dingen altijd, maar ik had die week te weinig smoothies gedronken blijkbaar) of…….. Ik maak een bananenbrood. Ja ik heb geen idee waarom het me toen opeens wel aantrekkelijk leek, maar ik ben oprecht blij dat ik koos voor optie 2, anders had ik vandaag nog niet geweten dat bananenbrood gruwelijk lekker is.

Waarom ik dit bananenbrood herfstig wilde noemen? Ik heb er stukjes appel, walnoten en speculaaskruiden doorheen gedaan. Dat liet het bananenbrood een beetje smaken naar appeltaart <3 Iets wat ik echt vind passen bij de herfst! Het rook ook zo fijn naar de herfst.

bananenbrood met appel

Op internet zocht ik hoe je een bananenbrood moest maken en kwam allerlei recepten tegen zonder suiker, met glutenvrij meel zoals amandelmeel of kokosmeel, etc… Ik word een beetje moe van dat gedoe, er is niks mis met een beetje suiker of gluten. Vandaar dat ik 1 tl honing toevoegde in mijn bananenbrood. 1 theelepel jongens in een brood waar je 10 porties van kan eten, dat kan je lichaam echt wel verdragen :) Maar goed, als jij liever echt geen suiker of gluten binnen wilt krijgen, dan is dat natuurlijk je eigen keuze en wees dan vrij om hem aan te passen naar jouw wens.

En ja hij ziet er een beetje donker uit, ik denk dat ik hem iets te lang heb laten staan in de oven, maar hij was daardoor niet minder lekker. Het bananenbrood was verreweg van droog. Hij was juist heerlijk smeuïg! Ik denk dat dat komt door de combinatie van banaan en stukjes appel. Mmmmmmmmmmmmmmmmm… :)

bananenbrood met appel

Bananenbrood met appel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 10
Cooking Time: 1 uur

Ingredients

 • 3 bananen (300 gram)
 • 3 el Griekse yoghurt
 • 1 tl speculaaskruiden
 • 1 tl kaneelsuiker/honing
 • Snufje zeezout
 • 2 eieren
 • 150 gram tarwemeel
 • 2 tl bakpoeder
 • 1 appel in kleine stukjes
 • Handje walnoten
 • Eventueel: rozijnen

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Vet een cakeblik in met boter en bekleed met bakpapier. Hierdoor kun je het brood er straks makkelijk uithalen.

3

Meng de bananen, yoghurt, speculaaskruiden, honing en zeezout in een keukenmachine. Proef even of je hem zoet genoeg vindt of dat je misschien meer speculaassmaak wilt. Meng het dan met de eieren, meel en bakpoeder. Meng goed!

4

Snijd de appel in kleine stukjes, je kan hem eerst schillen als je dat wilt. Hak de walnoten in stukjes en meng samen met de stukjes appel met een lepel door het beslag.

5

Giet het in het cakeblik en zet voor ongeveer 40 - 50 min in de oven. Controleer met een satéprikker of het brood gaar is. Aangezien ik het brood niet droog wilde hebben, haalde ik het brood er wat sneller uit (satéprikker was niet schoon, maar ook niet heel vies wanneer ik de test deed).

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply