Food/ Sweets & Snacks

FOOD: Mini fruit bladerdeeghapjes

Het einde van 2015 is in zicht! Nog maar 32 uur te gaan (op dit moment dan).
Het jaar is omgevlogen, vind je niet? We hebben leuke dingen en minder leuke dingen meegemaakt… Van 2016 maken we een nóg beter jaar!
Dat jaar beginnen we met lekkere hapjes natuurlijk, zoals deze fruit bladerdeeghapjes! Not healthy, but so good. Het hoort er gewoon bij.
Zelf eet ik tienduizend keer liever appelflappen dan oliebollen, daar vind ik namelijk niks aan. Zo’n vettige of juist droge bol met krenten. Getsie. Nee, geef mij maar een appelflap! :)

 

bladerdeeghapjes

 

Bladerdeeghapjes zijn helemaal niet moeilijk om te maken. Misschien heb je ze weleens zelf gemaakt. Je kan het bladerdeeg kant en klaar kopen in elke supermarkt. Handig! Zeker voor zo’n drukke dag als 31 december. Als je het leuk vindt, kan je natuurlijk het bladerdeeg ook zelf maken. Is ook niet moeilijk! Kost alleen wel veel meer tijd.

Deze bladerdeeghapjes zijn lekker fruitig en zoet. Het ene recept is voor bladerdeeghapjes met gedroogde abrikozen, gedroogde cranberry’s, jam en walnoten. Het tweede voor appelflappen! Later vandaag zal ik ook nog een lekker recept voor hartige bladerdeeghapjes online zetten, die zijn ook zooooo lekker….

 

bladerdeeghapjes

 

Ingrediënten voor 10 mini abrikozenflappen:

  • 10 vierkante vellen bladerdeeg, uit de diepvries
  • 10 gedroogde abrikozen
  • Handje gedroogde cranberry’s
  • Handje walnoten
  • 1 el jam (ik had rabarber-aardbei jam)
  • 1 ei
  • Eventueel: suiker

Haal de vellen bladerdeeg uit de verpakking en leg ze naast elkaar om te ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de gedroogde abrikozen in kleine stukjes en hak de walnoten fijn. Meng ze in een kom samen met de cranberry’s en de eetlepel jam.
Verdeel de vulling over de helft van de plakjes (diagonaal). Houd de randen vrij, maak deze vochtig met een beetje water.
Vouw nu de pakketjes diagonaal dicht (zodat je een driehoekig pakketje krijgt) en druk de randen dicht met de tanden van een vork.
Klop een ei los en bestrijk de flappen hiermee. Eventueel kun je nu nog suiker over de flappen strooien.
Leg de flappen op een bakplaat met bakpapier en zet ze voor ongeveer 15 minuten in de oven, tot ze mooi bruin zijn.

 

 

appelflap-3

 

Ingrediënten voor 10 mini appelflappen:

  • 10 vierkante vellen bladerdeeg, uit de diepvries
  • 2 appels
  • 1 el kaneel
  • 1 el honing
  • 4 el rozijnen
  • Handje walnoten
  • 1 ei (tenzij je de vorige bladerdeeghapjes ook gemaakt hebt, dan heb je nog ei over)
  • Eventueel: suiker

Haal de vellen bladerdeeg uit de verpakking en leg ze naast elkaar om te ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Meng het met 1 el kaneel en 1 el honing in een kom.
Hak de walnoten fijn en doe ze samen met de rozijnen in de kom. Meng alles door elkaar.
Verdeel de vulling over de helft van de plakjes (diagonaal). Houd de randen vrij, maak deze vochtig met een beetje water.
Vouw nu de pakketjes diagonaal dicht en druk de randen dicht met de tanden van een vork.
Klop een ei los en bestrijk de flappen hiermee. Eventueel kun je nu nog suiker over de flappen strooien.
Leg de flappen op een bakplaat met bakpapier en zet ze voor ongeveer 15 minuten in de oven, tot ze mooi bruin zijn.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Dear Monday #14 - CozyMess
    4 januari 2016 at 16:26

    […] hadden we uiteraard appelflappen gemaakt. Mijn oma had mijn recept voor appelflappen ook gemaakt en ze zei dat iedereen ze heerlijk vond. […]

  • Reply
    FOOD: Kip kerrie empanadas - CozyMess
    31 december 2015 at 15:18

    […] poste ik al 2 recepten voor lekkere mini bladerdaaghapjes met fruit. Ik beloofde een 2e post met een bladerdeeg recept online te zetten. So, here it is! Empanadas! […]

  • Leave a Reply