Diner/ Food/ Koolhydraatarm/ Lunch/ Vegetarisch/Veganistisch

FOOD: Snelle en slanke aspergesoep

Hee hallo! Daar ben ik weer met een “recept”. Ik durf dit niet eens een recept te noemen, omdat het te simpel is om dit te maken. Echt. De aspergesoep is binnen 5 minuten klaar. Zoiets dan.
Om de soep te maken heb je maar 4 ingrediënten nodig, waarvan je er 2 waarschijnlijk al in huis hebt (melk en een bouillonblokje). Omdat we graag een “slanke” versie willen, laten we lekker die boter en bloem weg. Hebben we helemaal niet nodig. Asperges bevatten heel weinig calorieën en koolhydraten. Dat maakt het een super fijn product voor als je wilt afvallen en/of een koolhydraatarm dieet volgt. Daarom at ik tijdens mijn koolhydraatarme periode graag een paar asperges tussendoor, lekker met een plakje ham. Maar als er zo weinig calorieën in asperges zitten, wat zit er dan wel in? Vooral water eigenlijk! En een beetje eiwitten. Qua micronutriënten (vitamines en mineralen) zit er o.a. vitamine C, vitamine E, kalium, calcium, magnesium, ijzer en koper in.

 

aspergesoep

 

Voor dit recept koos ik voor asperges uit pot. Ten eerste omdat ik dat lekker makkelijk vind en ten tweede omdat we nu totaal niet in het aspergeseizoen zitten, dus er zijn geen verse asperges verkrijgbaar zijn haha. Misschien een beetje raar dat ik dit recept dan nu post, maar ik vind het gewoon zo lekker. Asperges eet ik het hele jaar door graag!
Als je dit recept nou leest in de aspergetijd (rond april), probeer het dan vooral met verse asperges! Zal vast nog lekkerder zijn.
Groenten uit pot is trouwens helemaal niet minder gezond dan verse groenten, wist je dat? Het verschil is alleen dat bij groenten uit pot/blik water wordt toegevoegd en vaak ook zout. Maar hee, een soep zonder zout is toch sowieso niet zo lekker?

 

Ingrediënten voor 2-3 koppen aspergesoep:

  • 1 pot asperges
  • 1/2 blokje groentebouillon
  • Ongeveer 100 ml halfvolle melk
  • Peterselie (vers)

Vang het vocht van de asperges op in een maatbeker, vul aan met water tot 500 ml. Laat dit koken met een half bouillonblokje.
Snijd de asperges in stukken en voeg dit toe aan het kokende water. Laat het een paar minuutjes koken en pureer het geheel dan in de blender of met een staafmixer.
Zet het weer aan de kook en voeg melk toe. Terwijl de soep kookt, kun je een paar takjes peterselie fijn snijden. Roer de helft er doorheen en de andere helft garneer je over de kommen soep.
Eventueel lekker voor erdoorheen: 2 gekookte eieren en hamreepjes.

 

Voedingswaarde voor 1 grote kop, ZONDER ei en ham:
Energie: 55 kcal
Eiwitten: 4 gram
Vet: 1 gram
Waarvan verzadigd vet: 0,5 gram
Koolhydraten: 6 gram
Vezels: 2 gram

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Yna
    10 mei 2017 at 18:44

    Hoi, vraagje,
    gebruik je voor dit recept een klein potje asperges (van die kleine dunne?) of een pot met asperges van normale grootte?

    • Reply
      CozyMess - Kim
      11 mei 2017 at 23:43

      Hoi Yna,
      Ik heb een pot met asperges van normale grote gebruikt!
      Groetjes, Kim

    Leave a Reply