Ik heb niet per se een favoriete supermarkt waar ik altijd heen ga. Wel is er één supermarkt waar ik makkelijk een uur in kan rondlopen en steeds weer nieuwe producten ontdek. Dat is de Albert Heijn. En nee ik maak nu geen betaalde reclame voor ze ofzo en ook niet voor het product waar ik het in dit artikel over ga hebben :p Ik ben gewoon zelf heel enthousiast! Ik vond namelijk bij de Albert Heijn de pizzabodems met courgette van Magioni en daarmee maakte ik deze lekkere pizza bolognese en een pizza met zalm. Die pizza met zalm heb je nog van me tegoed, want in dit artikel deel ik het recept voor de pizza bolognese!
Na mijn bloemkoolpizza recept vond ik het natuurlijk wel heel interessant om deze courgettebodems uit te proberen voor jou. De bodems zijn niet 100% van courgette, maar in elke bodem zit zo’n 70 gram courgette en een bodem weegt 180 gram. Reken zelf maar uit hoeveel procent dat is, want ik ben niet zo goed in rekenen. Sorry. Magioni zegt dat deze pizzabodem 30% minder koolhydraten en calorieën bevat dan een normale pizzabodem. En dat klopt ook wel volgens mijn berekening. Als mijn berekening tenminste klopt. De courgettebodem is trouwens een seizoensspecial, dus ik denk dat hij er alleen in de zomer is. Opschieten dus!
Waarom een Pizza Bolognese? Vind ik gewoon lekker. Is een keer wat anders dan mijn standaard pizza met chorizo en ham. Het is een goede pizza als je niet kan kiezen of je vandaag pasta of pizza wilt eten. Toen ik deze pizza bolognese maakte, maakte ik meteen zoveel saus dat ik er de volgende dag pasta van kon maken. Handig toch?! Ik houd van dat soort gerechten :p
Het recept dat ik je ga geven is voor 1 pizzabodem. Je koopt 2 pizzabodems in één pak, maar ik vind het onacceptabel als er 2 dezelfde pizza’s gemaakt worden. Als je 2 bodems krijgt voor je geld, dan betekent dat ook 2 verschillende pizza’s. Klaar. Daarom zal ik je binnenkort een 2e recept geven; een pizza met zalm, ook erg lekker. De courgettebodems kosten trouwens 3,29 euro. Dus niet echt goedkoop, maar ook niet echt duur… Ze hebben trouwens ook een bodem van bloemkool!
Pizza Bolognese
Ingredients
- 1 pizzabodem
- 100 gram extra mager rundergehakt
- 1 kleine rode ui
- 1 knoflookteentje
- 100 gram passata di pomodoro
- Beetje gedroogde basilicum, oregano en paprikapoeder
- Halve bol mozzarella (light)
Instructions
Verwarm de oven voor op 220 graden
Rul de gehakt in een pan
Snijd de rode ui en knoflookteentje fijn
Doe de knoflook en de helft van de rode ui bij het gehakt
Breng op smaak met peper en zout
Voeg de passata di pomodoro toe met de kruiden, op smaak
Laat even koken, tot het dik genoeg is. Giet eventueel het overschot aan vocht uit de pan
Laat de bolognese een beetje afkoelen
Snijd ondertussen de mozzarella in kleine plakjes
Besmeer de pizzabodem met de bolognesesaus en leg hierop de plakjes mozzarella
Zet het voor 8-12 minuten in de oven, tot de mozzarella goudbruin is
Je kunt er nog een beetje oregano overheen strooien om het af te maken
Notes
Om het nog lekkerder te maken, kun je naast de mozzarella ook nog wat geraspte kaas er overheen doen
No Comments