Yaaay daar is weer een nieuw recept voor Fishy Friday! :) Dit keer inspireerde een recept van Jamie Magazine me om een visrecept te maken. Tilapia met pompoen uit de oven werd het. De combinatie van vis en pompoen zou ik zelf waarschijnlijk niet bedenken, maar het was verrassend lekker. Sowieso, pompoen uit de oven doet het altijd goed bij mij. Haast net zo lekker als patat en patat is mijn grootste guilty pleasure haha.
Je kan dit nog serveren bij pasta of brood, maar ik heb het gewoon lekker zo gegeten. Was voor mij genoeg en scheelt weer wat koolhydraten + calorieën :) Als je denkt dat het voor jou niet genoeg is, zou geroosterd brood met knoflook erbij heel lekker zijn.
Ingrediënten 2 porties tilapia met pompoen uit de oven:
- 1/2 flespompoen
- 3 kleine rode uien
- 7 teentjes knoflook
- Olijfolie
- Salieblaadjes
- 2 tilapia filets
- Sap van 1/2 citroen + citroenrasp
- 1 el pompoenpitten
- 150 gram spinazie
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was de flespompoen. Je hoeft hem niet per se te schillen, maar kan wel. Snijd de pompoen in parten, verwijder vruchtvlees. Leg het op een bakplaat met bakpapier.
Snijd 2 uien in partjes. Pel de knoflookteentjes. Leg dit erbij op de bakplaat, maar houd 1 knoflookteentje over. Besprenkel nu alles met olie, bestrooi met zout, peper en fijngesneden salieblaadjes. Doe het in de oven voor 20 min.
Leg de tilapia filets op een eigen aluminium vel. Verdeel de citroensap en rasp van een halve citroen over de tilapia’s en bestrooi met peper en zout. Vouw dan de 2 pakketjes dicht.
Wanner het belletje van de pompoen gaat, haal je de ui en knoflook er uit. Leg dit opzij. Leg nu de pakketjes vis erbij op de bakplaat, schuif eerst alles opzij. Zet weer terug voor 10 minuten.
Ondertussen rooster je de pompoenpitten in een hete pan, zonder olie. Snijd het overgebleven knoflookteentje fijn en bak dit samen met de overgebleven ui aan in een beetje olie bij de pompoenpitten. Voeg nu handje voor handje spinazie toe, tot het geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer eventueel met brood.
No Comments