Sweets & Snacks

Citroentaart

Met de lente voor de deur, had ik een paar weken geleden zin om een lekker frisse taart te maken. Voor de verjaardag van mijn moeder maakte ik twee taarten; de witte chocolade Oreo cheesecake en deze citroentaart! Allebei super makkelijk en lekker, maar toch zo verschillend. Heb je zin in een lekker frisse en lichte taart? Dan raad ik je deze citroentaart echt aan!

Is deze citroentaart geen plaatje??? Ik vind hem er echt heel leuk en feestelijk uitzien. Perfect voor een lentefeestje, maar ook heel leuk voor Pasen! Het recept vond ik op de website van de AH. Hier en daar heb ik wat dingetjes in het recept aangepast, omdat het in mijn ogen niet helemaal klopte. Ik heb echter geen grote dingen aangepast. Als je niet zo’n fan bent van bladerdeeg, kan je de bodem maken van koekjes. Ik houd van een bastogne koekjes taartbodem en ik denk dat ik deze citroentaart ook eens met een bastognebodem ga maken. Het originele recept bevat ook nog geroosterde pijnboompitten. Deze heb ik ook achterwege gelaten, omdat de taart me al lekker genoeg leek zo! Een beetje geraspte citroenschil maakt de taart af.

citroentaart

Toen ik de vulling in de vorm goot, bleef nog heel wat citroenvulling over. Dit heb ik in een glaasje gegoten en in de koelkast gezet. Moet je doen! Dan heb je een heerlijke citroenmousse. Ik denk dat ik daar ook nog eens iets leuks mee ga bedenken, want het is echt heerlijk :)

citroentaart

Citroentaart

Print Recipe
Serves: 10 Cooking Time: 50 + 2 uur wachten

Ingredients

  • 7 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 1 middelgroot ei
  • 140 g kristalsuiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • 4 citroenen
  • 250 ml verse slagroom
  • 250 g mascarpone

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Ontdooi het bladerdeeg.

2

Vet de taartvorm in. Bekleed de vorm met het deeg, prik er gaatjes in en bak 35 minuten in de voorverwarmde oven.

3

Neem de taartbodem uit de oven, klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg ermee. Bestrooi met 1 el suiker en bak nog 2 min.

4

Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil van 2 citroenen. Pers de geraspte citroen en 2 andere citroenen uit. Week de gelatine 5 min. in koud water.

5

Verhit het citroensap in een steelpan en los de suiker erin op. Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit en voeg toe. Laat afkoelen.

6

Klop de slagroom tot iets dikker dan yoghurt. Roer de mascarpone los. Voeg het citroenrasp, de citroensiroop en de slagroom toe.

7

Verdeel het mengsel over de bodem en laat 2 uur opstijven in de koelkast.

8

Snijd de rest van de citroen in plakjes en verdeel over de taart.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Karin
    26 maart 2018 at 15:31

    Die citroentaart vond ik zo ontzettend lekker!!!!
    Die kan ik iedereen aanraden…. Maar de Oreo was ook heel lekker en gelukkig niet zo zoet ik had hem weleens bij iemand gegeten en dan was ik na 2 happen eigenlijk al misselijk!
    Dat is bij deze niet . Ook een aanrader dus !!!

  • Leave a Reply