Life/ Persoonlijk

10x random feitjes over mij

Sommige van jullie kennen mij natuurlijk persoonlijk, maar veel van mijn lezers niet. Het leek me daarom leuk om eens een aantal feitjes over mezelf te vertellen. En ik weet zeker dat de mensen die mij persoonlijk kennen, nog niet al deze feitjes over mij wisten ;) Hier komen ze!

Grappig extra feitje vooraf: ik wilde eigenlijk 5 random feitjes delen over mezelf, maar ik dacht misschien haal ik er ook wel 10. Nou, uiteindelijk wist ik veel meer te vertellen over mezelf dan ik had verwacht. Het werden er 38, wat neerkwam op 6 A4’tjes vol. Mochten jullie het dus leuk vinden om random feitjes over mij te lezen, laat het me dan weten. Dan maak ik er een soort reeks van :p Laten we eerst beginnen met de volgende 10 feitjes over mezelf!

1. Ik houd van een gezellig rommeltje
Dit was misschien niet echt een verrassing, maar ik vind een beetje rommeltje écht heel gezellig. Dan bedoel ik niet dat heel mijn huis een rommel moet zijn, want ik houd dus juist wél heel erg van een opgeruimd, geordend en schoon huis. Ik heb het dan meer over gewoon gezellige items en accessoires. In ieder geval houd ik dus niet van een erg clean/kaal/kil huis. Hierdoor ben ik ook op de naam CozyMess gekomen. Mijn moeder vroeg mij vroeger weleens mijn kamer op te ruimen, waarop ik dan antwoordde met: “Maar mam, ik vind mijn kamer zo gezellig!”.

2. Veel van mijn planten hebben een naam
Ook al ben ik superslecht in namen onthouden, Lianne en ik geven de planten wel vaak een naam. Zo hebben we een Perry, Patriestia, Ingrid, Bob Marjo, Mees, Ivar, Champ, Khaleesi, Varya en Phyllis. Het zijn niet zomaar namen. We hebben er wel echt over nagedacht en het is wel ergens op gebaseerd. Patriestia heette eerst bijvoorbeeld Patricia, maar omdat het niet zo goed met haar ging werd dit uiteindelijk “Patriestia”. Ivar is een stekje van een plant die we meenamen uit een Airbnb uit Praag en we vonden Ivar wel een leuke Tsjechische naam. Ingrid is een plant die lijkt op een kort pittig kapsel en Champ is de plant die het best gaat en heel groot is.

3. Ik houd ervan om dingen te maken
Eten, blogartikelen, schilderijen, armbandjes, tekeningen, meubels, etc. Ik dacht hier laatst aan. Ik ben wel echt iemand die dingen moet creëren en bedenken. Dat vind ik het allerleukste om te doen. Ook al vind ik het zo leuk om dingen te maken, heb ik daar ook heel veel ideeën voor en word ik ook nog eens super enthousiast van mijn eigen ideeën, ik doe het dan toch niet echt. Blogs en eten wel, maar bijvoorbeeld sieraden en schilderijen dan weer niet. Eigenlijk heel erg jammer, want ik weet wel dat ik het kan en er heel veel plezier uit haal. Maar de eerste stappen zijn gezet: ik heb mijn schildersezel weer in gebruik sinds een tijdje én ik heb kralen besteld om zelf armbandjes te gaan maken. Sterker nog, ik heb een nieuw Instagram-account gemaakt om alles te delen wat ik maak. Zo heb ik een beetje een stok achter de deur, al is dat meer een soort gevoel dan dat het echt zo is. Het account is CozyMessThings, voor als je benieuwd bent.

4. Als niemand het hoort, zing ik keihard mee met de muziek
Als ik echt een goede bui heb, geef ik zelfs een hele show aan mijn katten. Inclusief dansjes. De katten vinden het wat minder leuk en rennen 9 van de 10 keer snel weg.

5. Onze bank ligt altijd vol met kussentjes, dekentjes en kattenharen
Dat laatste valt wel mee hoor, al verharen de katten wel echt als een gek af en toe. Het gaat vooral om de kussentjes. Je moet eerst door een zee van kussentjes voor je een leeg plekje op de bank vindt om te kunnen zitten.

6. Ik heb kunstzinnige therapie gestudeerd
Voordat ik mijn opleiding Voeding en Diëtetiek afmaakte, heb ik een aantal jaar Kunstzinnige Therapie gestudeerd. Deze opleiding heb ik helaas niet afgemaakt, maar ik heb er wel ontzettend veel van geleerd en het heeft ook zeker bijgedragen aan mijn eigen ontwikkeling. Nu weet ik wel heel veel over bijvoorbeeld de werkingen van kleuren, vormen en technieken en over psychologie.

7. Ik ben de bedenker en ik laat Lianne de uitvoering doen
Daar moppert ze soms wel over. Ik help wel altijd mee hoor, maar ik ben wel goed in delegeren zegt ze altijd.

8. Volgend jaar wil ik graag op surfles
Maar ik denk dat ik er echt superslecht in ben. Ik kan niet eens op een skateboard staan. Dat houdt mij echter niet tegen. Het lijkt me heel leuk om te doen. Ik zie het al helemaal voor me als ik weer naar Azië ga! Lijkt me super om terug te gaan naar Bali en daar dan te gaan surfen :) Oh en wat ik ook heel graag wil, is leren duiken! Ik wil heel graag mijn PADI Open Water duikbevret halen. Ik denk dat het weer tijd wordt voor een vakantie naar Azië :)

9. Het is mijn droom om een eigen winkeltje of lunchroom te hebben
Vroeger wilde ik echt heel graag mijn eigen lunchroom, nu neig ik toch meer naar gewoon een gezellig winkeltje met de mogelijkheid om een kopje koffie te drinken :p Wist je dat ik wel een online winkeltje begonnen ben? Bij feitje #3 noemde ik het wel al even. Via Instagram deel ik mijn creaties (op dit moment vooral armbandjes) en bij interesse kun je een berichtje sturen! Dat motiveert mij om lekker creatief bezig te zijn :) En het is een eerste stap om mijn droom uit te laten komen! 

10. Op mijn 27e uit de kast
Omdat deze week de gaypride is, vond ik dit feitje wel toepasselijk. Ik ben pas op mijn 27e echt uit de kast gekomen bij familie en vrienden. Ik had ervoor weleens met mensen gedeeld dat ik twijfelde enzo, maar nooit uitgesproken dat ik zeker wist dat ik vrouwen ook leuk vond. En toen ik voor het eerst echt een date had met een vrouw, ging dat iets als dit: “Mam, pap, ik heb vanavond een date met een vrouw”. Hun reactie: “Oh wat leuk!”. No big deal dus. Mijn ouders hebben me zelfs in de stad afgezet toen ik voor het eerst een date had met een vrouw. Ze waren niet eens verbaasd, ook al had ik hiervoor alleen maar relaties met mannen. Mijn ouders hebben altijd al tegen mij en m’n broertje en zusje gezegd dat het hun niet uitmaakt met wie ik thuis kom, zolang diegene maar goed voor me is en ik gelukkig ben. Daar ben ik erg dankbaar voor, want niet iedereen heeft het geluk om zulke fijne ouders te hebben. En niet alleen mijn ouders doen er zo chill over, eigenlijk iedereen die ik ken :)

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Madelon
  2 augustus 2020 at 16:57

  Wat een leuke feitjes om te lezen! En yay voor mensen die dromen van winkeltjes + lunchrooms. Een boekenwinkel met een soort theehoekje waar je high tea’s kan krijgen lijkt mij echt de droom!

  • Reply
   CozyMess - Kim
   3 augustus 2020 at 09:26

   Yay, goed om te horen dat je het leuk vond om deze feitjes te lezen :) Ahh een boekenwinkel met theehoekje klinkt ook echt heeeel tof! :D

  Leave a Reply