Diner/ Food/ Koolhydraatarm

Coursagne 2.0

coursagne

Wist je dat deze coursagne mijn meest bekeken recept is? Elke dag staat hij bovenaan de statistieken :p En al heel veel mensen hebben het recept gemaakt én vonden hem lekker! Op Pinterest is het recept al meer dan 2.500 keer gepind! Omdat het zo’n populair recept is, maakte ik een tijdje geleden een coursagne met zalm. En nu maak ik versie 2.0 van de eerste coursagne! Ik maakte hem voor mijn ouders die koolhydraatarm eten en zij hebben hem goedgekeurd ;)

coursagne

Er komt best wat vocht vrij uit de groenten en daardoor kan de saus wat nattig zijn. Als jouw saus er ook nattig uitziet, raad ik het daarom aan om zoveel mogelijk vocht te verwijderen uit de saus. Dat doe je gewoon door het er even uit te scheppen met een lepel. Een minder natte coursagne is net wat lekkerder :)

Eigenlijk lijkt deze coursagne heel erg op de vorige, maar toch ook weer niet. Er gaan andere groenten in plus een bakje kruidenroomkaas. Dat maakt het erg lekker :) Wees vooral vrij om andere groenten te gebruiken. Meestal gooi ik er qua groenten in wat ik toevallig in huis heb, dat maakt dit gerecht zo fijn voor als je nog een hoop restjes groenten hebt liggen!

coursagne

Wat vinden jullie trouwens van mijn nieuwe ondergrond (planken)? Deze planken heb ik 2 jaar geleden gevonden in Kroatië. We hadden een bootje geleend in Kroatië en gingen daarmee een stukje varen. Opeens sloeg het weer helemaal om en begon het keihard te onweren en te regenen terwijl wij daar lekker midden op het water zaten in ons bootje. We moesten dus schuilen aan de kant, bij wat rotsen, en daar vond ik deze planken. Het was liefde op het eerste gezicht. Ja, ik kreeg mijn vader zo ver dat hij ze helemaal terug naar Nederland bracht met de auto haha. Ze stonden 2 jaar in de tuin van mijn ouders te wachten tot ze eindelijk gezaagd werden en met mij mee naar huis konden. Zo stom dat ik er vervolgens niks mee deed, want ik vind ze heel mooi op deze foto’s :)

Oké genoeg gepraat! Op naar het recept ;)

Coursagne 2.0

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Laden...
Serves: 4
Cooking Time: 35 min

Ingredients

  • 500 gram mager rundergehakt
  • 2 puntpaprika's
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 gram spinazie
  • 150 gram kruidenroomkaas (Garlan bijvoorbeeld)
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1 bolletje mozzarella
  • 2 courgettes

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Schaaf dunne plakken courgette met een kaasschaaf.

3

Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en bak dit in een beetje olie in een wok.

4

Als de ui glazig is, kun je de gehakt erbij doen en rullen.

5

Voeg de rest van de groenten toe. bak tot de spinazie geslonken is.

6

Voeg de kruidenroomkaas en tomatenpuree toe.

7

Proef of de saus genoeg op smaak is, zo niet kun je nog wat zout toevoegen.

8

Vind je de saus niet kruidig genoeg? Voeg dan wat basilicum en oregano toe naar smaak.

9

Laat de saus nog eventjes 10 minuutjes pruttelen.

10

Zet het vuur uit en verwijder overtollig vocht.

11

Neem een ovenschaal en vet deze in met olie.

12

Bedek de bodem met plakjes courgette. Verdeel wat van de saus hierover. Leg hierboven op plakjes courgette. Dan weer een laagje saus, etc.

13

Eindig met een laag saus. Strooi nu wat geraspte kaas over de lasagne en verdeel plakjes mozzarella er overheen.

14

Zet de schaal voor zo’n 20 minuten in de oven, tot de kaas goed gesmolten is.

15

Laat het iets afkoelen voordat je het serveert!

Als je dit lekkere recept maakt, post dan een foto met de hashtag #cozymessfood! Ik vind het super leuk om jouw creaties te zien op Instagram, Facebook of Twitter! :) 

Liefs, Kim

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    CozyMess - Kim
    5 september 2017 at 15:26

    Hi Rachida,

    In principe hoef je geen extra kruiden toe te voegen door de kruiden roomkaas en knoflook, maar je kunt natuurlijk altijd nog iets anders toevoegen. Vooral eventjes proeven dus! Oregano of basilicum is er ook altijd wel lekker doorheen. Ik ben benieuwd wat je er van vindt! Laat je het me weten?

    Groetjes Kim

    • Reply
      Rachida
      5 september 2017 at 22:22

      Hoi Kim,

      Wij vonden de coursagne erg lekker, net zo lekker als de traditionele pasta variant maar dan zonder de koolhydraten. Wel was deze heel erg waterig dus ik heb best veel water uit de schaal gegoten nadat de coursagne klaar was. Ga m zeker nog een keer maken!

      • Reply
        CozyMess - Kim
        5 september 2017 at 22:35

        Leuk om te horen, Rachida! Klopt, er komt veel vocht vrij door de courgette, ik schep ook altijd zoveel mogelijk vocht uit de schaal. Is helaas niet heel veel aan te doen, maar de smaak wordt er niet minder door :)

  • Reply
    Rachida
    5 september 2017 at 15:15

    Hoi,

    Ik ben nu je recept aan het uitproberen maar vroeg me af welke kruiden je gebruikt, staat nl niet in het recept. Zijn dat dezelfde als je eerste recept voor coursagna?

    Groetjes

  • Reply
    FOOD: "Coursagne" = lasagne van courgette - CozyMess
    3 april 2017 at 14:43

    […] Coursagne 2.0 […]

  • Leave a Reply