Aardappelpartjes kan je in de supermarkt natuurlijk uit de diepvries halen, maar zelfgemaakte zijn eigenlijk nog lekkerder! En het kost je echt niet veel moeite/tijd. Dat beloof ik! Het kost heel weinig voorbereidingstijd en de oven doet het al het werk! Perfect bijgerecht voor de feestdagen of een etentje dus :)
Het is een simpel maar lekker bijgerecht wat je met alles kan combineren. Ik combineerde het dit keer met biefstuk en champignons en truffelmayonaise (!!!!), maar het is bijvoorbeeld ook heerlijk bij een stuk gebakken vis of een vega hamburger. Truffelmayonaise is echt waan-zinnig lekker bij deze aardappelpartjes. Zo’n pot koop ik gewoon altijd bij de Hoogvliet. Echt een aanrader. Die potten zijn bij ons thuis erg snel op :p
Dit keer gebruikte ik voor dit recept kleinere aardappels die ik bij de Lidl kocht. Helaas ben ik de naam vergeten en heb ik de zak al weggegooid :( Ik maak regelmatig aardappelpartjes uit de oven en tot nu toe is het met elke soort goed gelukt. Vastkokende aardappels geven denk ik wel het beste resultaat!
Toen ik deze aardappelpartjes maakte om dit recept te kunnen delen, kwam ik wel op een goed verbeterpunt. Zoals je ziet zijn de kruiden op de aardappelpartjes wat donker geworden. Ze proefde nog steeds erg lekker, maar het ziet er misschien minder mooi uit. Vanaf dat moment doe ik het anders. Ik meng de aardappelpartjes eerst met alleen maar olijfolie, doe het dan een kwartiertje in de oven, haal ze na een kwartier uit de oven en meg ze met de kruiden. Daarna zet ik ze weer in de oven. Op die manier worden de kruiden op de aardappelpartjes niet zo donker! :)
Op zoek naar een gekker bijgerecht, bijvoorbeeld voor het kerstdiner? Deze pastinaakpuree is ook erg lekker!!
Aardappelpartjes
Ingredients
- 750 gram aardappels (vastkokend bijvoorbeeld)
- 3 el olijfolie
- 2 tl knoflookpoeder
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl chilipoeder
- Snufje witte peper
- Zout
Instructions
Verwarm de oven voor op 200 graden
Was en boen de aardappels goed schoon en verwijder eventueel gekke knobbels
Snijd de aardappels in partjes en doe ze in een kom
Meng de aardappels met de olijfolie, de aardappelpartjes moeten goed bedekt worden
Verspreid de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en zet het voor 15 minuten in de oven
Haal de bakplaat na de 15 minuten uit de oven en strooi de kruiden BEHALVE zout over de aardappelpartjes en hussel het goed door elkaar. Doe dit met een spatel, want het is natuurlijk heet!
Als alle kruiden goed verdeeld zijn, zet je de bakplaat weer terug in de oven totdat de aardappels mooi goudbruin zijn. Dit duurt nog ongeveer 20-30 minuten. Keer ze na 10 minuten nog eventjes om
Strooi er als ze klaar zijn wat zout naar smaak over de aardappelpartjes
Serveer met truffelmayonaise ;) ;) ;)
1 Comment
Terugblik op 2017 - CozyMess
5 januari 2018 at 13:58[…] Aardappelpartjes uit de oven […]