Drankjes/ Food

FOOD: 2x gezonde sapjes

Gezonde sapjes

Van Ronald zijn ouders kregen we een slowjuicer cadeau voor kerst! Een perfect kerstcadeau, als je het mij vraagt. Na de feestdagen heb ik echt weer behoefte aan gezond eten. Even een soort “detox” na al die slechte (maar lekkere) dingen die ik gegeten had, haha. Gezonde sapjes vol vitamines en mineralen zijn dus zeer welkom! Don’t worry, ik ben niet aan een of andere sap-dieet waarbij ik elke vorm van vast voedsel schrap… Nee, dat is echt het meest slechte idee. Zo’n dieet (laag in calorieën) zorgt namelijk voor een vertraging van het metabolisme, terwijl we juist willen dat die goed zijn best gaat doen! Niet aan beginnen dus :) Maar een sapje in een gezond eetpatroon, om de vitamines en mineralen een beetje aan te vullen, is altijd een goed idee.

 

Gezonde sapjes

 

Afgelopen week heb ik een beetje geëxperimenteerd met de slowjuicer en daar kwamen deze 2 gezonde sapjes uit. Ik vond ze lekker! Duh, anders deel ik ze natuurlijk niet :)
Als je thuis een slowjuicer hebt, kun je zelf ook lekker experimenteren! Het meest gezonde sapje maak je in 5/6 stappen, hieronder zal ik ze noemen:

 1. Kies een basis.
  Dit is een product die uit veel water bestaat, zoals komkommer of bleekselderij.
 2. Kies één of twee bladgroentes.
  Juist het toevoegen van deze groentes maakt je sapje gezond!
  Denk aan: spinazie, boerenkool en verschillende slasoorten.
 3. Kies eventueel een extra groente.
  Bijvoorbeeld: bietjes, venkel, wortels.
 4. Kies één soort fruit om het zoet te maken.
  Bijvoorbeeld: 1 appel, 1 peer, 3-4 kiwi’s, 1, sinaasappel, 1 grapefruit, 150 gram druiven, 150 gram ananas.
 5. Kies smaakmakers.
  Bijvoorbeeld: 1 citroen, 1 limoen,  een stukje gember, verse kruiden (koriander, munt, peterselie).
 6. Doe alles in de slowjuicer!
  Voordat je het hebt geschild, gewassen en in stukken gesneden hebt natuurlijk. :)

Zo simpel is het! En het is heel leuk om te experimenteren met verschillende groentes en fruitsoorten. Vind ik dan :)
Hieronder deel ik mijn receptjes!

 

Gezonde sapjes

 

Green Monster, voor ongeveer 500 ml:

 • 1 komkommer
 • 2 peren
 • 200 gram boerenkool
 • 1 citroen, deze kun je schillen of je knijpt hem uit

 

Het volgende sapje met wortel, sinaasappel en ananas vond ik zelf erg lekker! Om het gezonder te maken, kun je nog wat bladgroenten toevoegen. Ik heb dit nog niet geprobeerd, dus ik weet niet of het lekker is haha.

 

Gezonde sapjes

 

Tropical Carrot, voor ongeveer 500 ml:

 • 1 sinaasappel
 • 200 gram ananas (vers)
 • 6 wortels (250 gram)

Maak jij wel eens een lekker sapje? Wat is jouw favoriet? :) Ik ben heel erg benieuwd!
Voor inspiratie, dit zit er in deze soorten groenten en fruit:

 • Wortel: vitamine A en caroteen
 • Boerenkool: anti-oxidanten, vitamine K, A en C
 • Rode appel: vitamine C, B-complex, kalium en beta-caroteen
 • Kool: vitamine A, C, E, B en anti-oxidanten
 • Broccoli: vitamine A, B-complex, C en K
 • Spinazie: vitamine B-complex, C en K
 • Druiven: vitamine C, vitamine B6 en kalium

Ps. Volg je mijn Facebookpagina al? En ik ben sinds kort ook actief op Snapchat, onder de naam “Cozymess”! :)

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Djordy
  9 maart 2016 at 23:15

  Kun je dit ook gewoon in de blender doen? Ipv slow juicer?

  • Reply
   CozyMess - Kim
   10 maart 2016 at 00:54

   Hoi Djordy,
   Je kunt het in principe ook in de blender doen met water/kokoswater, de structuur zal alleen anders zijn :)
   Ook zal ik dan niet gaan voor 200 gram boerenkool, maar eerst een handje proberen.
   Het is een beetje experimenteren dus! Succes, laat je me weten of het geslaagd was? :)

 • Reply
  Dear Monday #15 - CozyMess
  11 januari 2016 at 18:05

  […] 2! Het is zooo’n spannende en leuke serie! Ik heb ook mijn slowjuicer weer uitgeprobeerd! 2 recepten vind je al op mijn blog, heb je ze al […]

 • Reply
  Kees
  10 januari 2016 at 13:46

  Beste Kim, leuke stukjes schrijf je op je blog, wij zijn blij dat de slowjuicer bij jou in goede handen is. We hopen dat je hem regelmatig blijft gebruiken en dat je ons op de hoogte houd van je experimenten. Als we een keer op visite zijn bij jullie, dan maak je maar eens iets lekkers voor ons. Tot spoedig ziens, groetjes xxx

 • Leave a Reply