Food/ Lunch

FOOD: Tosti met Serrano ham en pruim

tosti met serrano ham en pruim

Het is alweer even geleden dat ik een tosti-recept deelde met je! Terwijl ik heel graag tosti’s eet <3 Vandaar nu het recept van dit lekkere tosti broodje, die ik een tijdje geleden maakte :) Een tosti met Serrano ham en pruim! Ik ben natuurlijk lekker naar Spanje geweest en heb daar vandaan wat Spaanse ham meegenomen. Wat is dat toch lekker! Wanneer we in een hotel zaten, ontbeet ik ook standaard met een broodje Spaanse ham (en lekker veel fruit!). Serrano en Iberico ham hadden ze. Het verschil tussen Serrano en Iberico zit hem in het soort varken waar het van afkomstig is. Mee naar huis nam ik de Serrano ham, omdat de Iberico een stuk duurder was haha.

Een tosti met Serrano ham en pruim klinkt misschien een beetje als een gekke combinatie. Dat neemt niet weg dat het een hele lekkere combinatie is! ;) Ik houd wel van een beetje experimenteren haha, helemaal als het goed uitpakt :)

 

tosti met serrano ham en pruim

 

Ingrediënten voor 2 tosti’s:

  • 2 broodjes
  • 1 pruim
  • Serrano ham
  • (Geiten)kaas
  • 2 blaadjes baby romaine sla
  • Tomaten tapenade

Snijd de broodjes open. Snijd de pruim in plakjes. Beleg het broodje met ham en kaas en verdeel de plakjes pruim er overheen. Stop het in het tostiapparaat tot de kaas gesmolten is.
Maak het broodje voorzichtig open en leg er een blaadje sla in. Besmeer de bovenkant met een beetje tomaten tapenade. Klaar!

Ps. Tomaten tapenade is natuurlijk super makkelijk zelf te maken. Met dit recept bijvoorbeeld. Als je van de Italiaanse keuken houdt, moet je zeker even verder kijken op de blog ;)

 

tosti met serrano ham en pruim

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply