De plaattaart jongens… dat is toch echt wel mijn favoriete comfortfood geworden. Weet je het wat het is, je hebt altijd wel iets in huis om een plaattaart te maken. Oke ik moet eerlijk toegeven, ik heb niet altijd standaard Serranoham en oesterzwammen liggen hoor. Wel heb ik standaard kastanjechampignons en spekreepjes, dat kun je ook gewoon gebruiken voor dit recept. Het is alleen iets anders :) Wil je een keer wat “luxer”, ga dan voor deze plaattaart met Serranoham en oesterzwammen! Krijg je echt geen spijt van.
Naast dat je altijd wel ingrediënten in huis hebt voor een enorm lekkere plaattaart, zie ik nog veel meer positieve dingen aan een plaattaart.
5 redenen waarom je deze plaattaart met Serranoham en oesterzwammen zou moeten maken:
- Het is snel klaar! Hooguit 20 minuten, waarvan het grootste deel wachten is!
- Je kunt heel erg variëren, dit recept voor plaattaart met pompoen, chipolata worst en feta is namelijk weer héél anders dan dit recept voor plaattaart met Serranoham en oesterzwammen.
- Weinig ingrediënten nodig.
- De ingrediënten zijn vaak niet duur. Oke misschien is Serranoham niet het goedkoopste ingrediënt, maar je kunt dus ook spekreepjes gebruiken. Of je laat gewoon het vlees weg, dat is ook heerlijk!
- Plaattaart is enorm veelzijdig. Ik eet het regelmatig als avondeten, maar het is ook een hele leuke borrelsnack!
Ik kan nog genoeg redenen bedenken waarom je dit recept moet gaan maken, maar je moet het zelf maar gewoon ervaren! Laten we maar snel overgaan op het recept.
Plaattaart met Serranoham en oesterzwammen
Een heerlijke plaattaart met Serranoham en oesterzwammen. Klaar in maximaal 25 minuten!
Ingredients
- 1 rol bladerdeeg (vers)
- 1 beker crème fraîche
- 1 grote rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 150 gram oesterzwammen
- Geraspte kaas, naar smaak
- Verse tijm, naar smaak
- Beetje olijfolie
- Plakjes Serranoham
- Handje rucola
Instructions
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het vel bladerdeeg uit over een bakplaat. Prik er gaatjes in met een vork en verdeel de crème fraîche over het bladerdeeg, maar laat 1 cm van de randen vrij.
Snijd intussen de rode ui in halve ringen of in partjes. Pel de knoflook en snijd heel fijn. Verdeel ui en knoflook over de plaattaart. Scheur de oesterzwammen en verdeel dit er ook over.
Verdeel naar smaak geraspte kaas en verse tijm over de plaattaart. Besprenkel met een beetje olijfolie en zet de plaat voor 15-20 minuten in de oven, tot het goudbruin is (zoals de foto).
Haal de plaattaart uit de oven, laat een beetje afkoelen en verdeel dan plakjes Serranoham en rucola over de plaattaart. Klaar! :D
Laat het me ook even weten wanneer je deze plaattaart met Serranoham en oesterzwammen geprobeerd hebt! Ik vind het altijd leuk om je mening te horen :) Deel je creaties ook vooral met me via Instagram door mij er in te taggen (@cozymess.nl) of de hashtag #cozymessfood te gebruiken!
1 Comment
Notification- Process 1,8268 bitcoin. Confirm => https://telegra.ph/Go-to-your-personal-cabinet-08-25?hs=372d53a5e277871486ebcb38a22860b6&
19 november 2024 at 13:4895foce