Jongens, ik heb weer een goddelijk recept voor jullie. Sriracha honing kip. Wauwie. Ik kan me haast niet voorstellen dat ik ooit nog andere kip wil, want dit is echt om je vingers bij af te likken. En de pan. Dat deed ik dan ook. Ik zeg trouwens dat dit recept voor 2 personen is, maar maak er maar beter 1 persoon van… ;) Of je verdubbelt het recept gewoon, zodat je er de volgende dag ook nog van kan genieten! Zullen ze de volgende dag NOG lekkerder zijn???
Sriracha is mijn favoriete saus, ik doe het overal doorheen of overheen. Mijn tosti’s, pastagerechten, over mijn tortilla of mijn omelet… Echt alles. En in combinatie met honing en kip wordt Sriracha alleen maar beter en beter.
De saus die je voor de Sriracha honing kip maakt is lekker sticky en door het proces krijgt de kip een krokant korstje. Je bakt de kip in de oven, daarna meng je het door de saus, dan weer in de oven en daarna bak je het nog even in een wok. Ja, het is wel even een procesje, maar het is het allemaal waard. Echt.
De pittigheid valt best wel mee, voor als je bang bent dat je het niet aankan. Je kan het aan! Ik beloof het. De honing maakt het lekker zoetig. De gember maakt het lekker fris. Heerlijk.
Ingrediënten voor Sriracha honing kip (2 personen):
De kip:
- 500 gram kippenpootjes of vleugeltjes
- 1 el gesmolten boter
- 1 el sesamolie
- 1 tl knoflookpoeder
- Snufje chilipoeder
- Zeezout
- Verse zwarte peper
De saus:
- 2 klontjes boter
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 2 cm gember, fijngesneden
- 6 el Sriracha
- 4 el honing
- 1 el sojasaus
- Sap 1/2 limoen
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een bakplaat met bakpapier klaar. Dep de kippenpoten droog met een keukenpapiertje.
Meng in een kommetje de boter, sesamolie, chilipoeder en knoflookpoeder. Smeer de kippenpoten in met het mengsel, met een kwastje bijvoorbeeld.
Leg ze op de bakplaat en bestrooi ze nog met zout en peper. Zet het in de oven voor ongeveer 35 min. Ze moeten mooi bruin en krokant zijn.
Ondertussen maak je de saus.
Smelt 2 klontjes boter in een wok. Wok hier de fijngesneden knoflook en gember in, voor ongeveer 2 min. Voeg de overige ingrediënten toe en laat het eventjes pruttelen. De saus moet een beetje dik zijn.
Doe de helft van de saus in een kom en haal hier de kippenpoten één voor één doorheen. Bedek ze goed met de saus. Leg ze weer terug op de bakplaat en zet het nog voor ongeveer 8 min terug, nu op de grill-stand.
Bak nu de kippenpoten nog even in de overgebleven saus in de wok. Dit hoeft maar kort, totdat de kippenpoten lekker bedekt zijn met de saus.
Serveer de Sriracha honing kip met een lekkere (Thaise) salade en rijst voor het diner, maar als snack kan natuurlijk ook!
2 Comments
Terugblik op 2016: mijn food video voor Honig - CozyMess
31 december 2016 at 15:44[…] ik zelf het beste recept van 2016 vind? Lastig! Ik twijfel tussen de zalmburger met avocadosaus, de Sriracha honing kip of de Pad Thai met krokante garnalen. Gek genoeg werden ze alle drie niet goed bezocht, terwijl het […]
Dear Monday #49 - CozyMess
10 oktober 2016 at 20:31[…] heb ik alleen maar Pretty Little Liars gekeken en recepten bedacht voor CozyMess :P Zoals de lekkerste kippenpoten ooit […]