Ik deel vandaag een super simpel, maar erg lekker recept voor kaas-uienbroodjes met spek. Alle ingrediënten heb je vast al in huis en het kost je slechts 10 minuten om deze kaas-uienbroodjes te maken.
Nu we in zo’n gekke tijd zitten door het Corona-virus, maak ik vooral veel gerechten met ingrediënten die wat langer houdbaar zijn. Omdat we zo min mogelijk uit huis willen, hebben we namelijk wat langer houdbare producten gekocht. Normaal ben ik helemaal niet fan van blikjes en potjes, maar van de week maakte ik toch iets uit een potje! Voor het eerst in heeeeel lange tijd. Ik maakte namelijk Aardappel Anders en dat was eigenlijk best lekker! Wel op mijn eigen manier, met lekker veel groente :)
Het recept wat ik vandaag met je deel is ook zo’n recept met producten die we kochten omdat het langer houdbaar is. Afbakstokbrood is altijd goed om in huis te hebben, net als (ontbijt)spek, uien, roomkaas en kaas. Ik maak ook elke dag een lekkere smoothie voor Lianne en mij, om de dag goed mee te beginnen. Hebben we meteen weer vitamine C en calcium binnen. Als lunch probeer ik wel elke dag iets anders te maken. Gister maakte Lianne een super lekkere makreelsalade voor op brood (dat recept ga ik ook nog delen). Vandaag maakte ik deze kaas-uienbroodjes met spek! En het was een groot succes :) Ook superlekker als een snack met een biertje/wijntje erbij en natuurlijk een fijn zonnetje. Wij dronken er een appel cider bij ;)
Kaas-uienbroodjes met spek
Ik deel vandaag een super simpel, maar erg lekker recept voor kaas-uienbroodjes met spek. Alle ingrediënten heb je vast al in huis en het kost je slechts 10 minuten om deze kaas-uienbroodjes te maken.
Ingredients
- 2 uien
- 6 plakjes ontbijtspek
- 1 teentje knoflook
- 1 afbakstokbrood
- Roomkaas
- Geraspte kaas
- Een beetje bieslook of peterselie
- Bakboter of olie
Instructions
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd intussen de uien in halve ringen en de plakjes ontbijtspek in reepjes.
Verhit bakboter of olie in een koekenpan en bak de uien glazig. Pers de knoflook uit boven de gebakken ui. Voeg de spekreepjes toe en bak krokant. Zet het vuur uit.
Snijd het stokbrood open en besmeer beide helften met de roomkaas. Bestrooi met wat geraspte kaas.
Doe de 2 helften stokbrood in de oven en laat goudbruin worden in ongeveer 5 minuten.
Haal uit de oven en verdeel het ui-spekmengsel over de helften. Maak af met een beetje bieslook of peterselie.
Wel zin in een lekkere snack, maar zoek je toch wat anders? Misschien vind je deze Indonesische visballetjes (Perkedel Ikan) of deze Bladerdeeg rolletjes met chorizo wel wat! Of wat dacht je van mijn favoriet; Sticky Cola kippenpootjes!
2 Comments
Lyda Meuwese
28 maart 2020 at 18:03Hoi Kim,
Ik ga voor Opa en mij zeer zeker dit heerlijke stokbrood maken.
Het ziet er zo heerlijk uit. En nog bedankt dat jullie zulke heerlijke maaltijden voor ons hebben klaar gemaakt.
Liefs Oma
CozyMess - Kim
30 maart 2020 at 13:32Hey oma!
Ja, is echt lekker hoor :) Ik mocht het 2 dagen later nog een keer maken voor Lianne, omdat ze het zo lekker vond haha.
En graag gedaan voor de maaltijden! Ben blij dat we jullie zo een beetje hebben kunnen helpen :)
x Kim