Het is weer Fishy Friday! Tijd voor een nieuw visrecept :) En dit keer heb ik een lekker visrecept waar je het weekend goed mee kan starten ;) Who does’t love burgers?! Als je er een visburger van maakt, heb je meteen je portie vis ook weer binnen. Deze kabeljauwburger heb ik een Aziatische twist gegeven en het zal je verbazen hoe lekker hij is! Echt het proberen waard. Toch geen burgerfan? Probeer dan deze tacos eens!
De topping van het broodje kan je natuurlijk zelf bedenken. Leuk zelfs, laat me dan vooral weten wat je bedacht hebt en hoe het was ;) Op mijn kabeljauwburger zaten wortelslierten, komkommerslierten, rode ui, beetje sla, broccoli kiemgroenten en een beetje sweet chili saus. Dat allemaal op een lekker broodje (Italiaanse bol) en je hebt een perfecte combi! Avocado zou ook nog lekker zijn voor erbij :)
Je kunt trouwens prima diepvries kabeljauw gebruiken. Dat scheelt meer dan 8 euro! 675 gram diepvries kabeljauw is bij de Albert Heijn 5,50 euro en verse kabeljauw is 5,50 euro voor 260 gram (675 gram = 13,75 euro). Wel de kabeljauw van te voren even ontdooien :)
Ingrediënten voor 2x kabeljauwburger:
- 350 gram kabeljauw
- 1 ei
- 1 tl rode curry pasta
- 1 el sojasaus
- 6 el panko (broodkruim)
- 1/2 tl gemberpoeder
- Paar takjes koriander
- Zout en peper
Mix alles in een keukenmachine en maak hier 2 burgers van. Wanneer het te nat is om een burger te maken, voeg je nog een beetje panko toe. Wanneer hij te droog is, kun je er een beetje olie bij doen. Als je 2 mooie burgers hebt, bak je ze in olie voor 3-4 min aan elke kant.
Doe hem op een lekker broodje en maak af met toppings naar keuze! :)
2 Comments
5x lekkere recepten met vis - CozyMess
17 februari 2017 at 15:20[…] Kabeljauwburger. […]
Pasta met zalm en citroensaus - CozyMess
10 februari 2017 at 08:02[…] voor een nieuw Fishy Friday recept! Vorige week poste ik deze kabeljauwburgers en vandaag is zalm aan de beurt. Ik moet zeggen, het bevalt mij wel… Zo’n Fishy Friday […]