Cheat Food/ Recepten index/ Sweets & Snacks

Chocolade muffins

chocolade muffins

Nu er eindelijk weer af en toe een pak bloem te koop is in de supermarkt, ben ik lekker aan het bakken thuis. Ik ben nooit echt een bakker geweest, gek genoeg. Ik ben sowieso meer van de hartige snacks. In deze gekke Corona-tijd heb ik blijkbaar toch een nieuwe hobby ontwikkeld! Het begon met bananenbrood (zoals heel Nederland geloof ik), toen bakten we chocolate chip cookies en koekjes met M&M’s (daar deel ik ook snel het recept van!) en nu was de muffin aan de beurt. Het was niet eens de bedoeling dat dit recept op mijn blog kwam te staan, maar ze waren zó lekker! Dat recept moet ik gewoon met je delen! Dus hier heb je hem; mijn recept voor de allerlekkerste chocolade muffins.  

Ik had zelf geen bruine basterdsuiker in huis, die hadden we net opgemaakt voor koekjes. Maar daar liet ik me niet door tegenhouden. Ik heb zelf ervaren dat rietsuiker ook prima werkt. Meestal gebruik je voor dit soort recepten wel basterdsuiker, omdat je muffin dan wat smeuïger wordt. Dat wist ik zelf niet, maar ik vond het wel handig om te weten! Nu weet jij het ook, als je dat nog niet wist :)

De komende tijd zal ik ook eens experimenteren met andere soort baksels en muffins. Blueberry muffins vind ik stiekem echt de allerlekkerste muffins namelijk. Of van die Lemon Poppyseed Muffins! Wat vinden jullie leuk om te bakken?

chocolade muffins

Chocolade muffins

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Bakken
By Kim Serves: 10
Prep Time: 10 minuten Cooking Time: 20 minuten Total Time: 30 minuten

Zoek je een makkelijk recept voor heerlijke chocolade muffins? Dit is hem!

Ingredients

  • 100 gram pure chocola
  • 300 gram bloem
  • 5 el cacao
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 120 gram boter op kamertemperatuur
  • 250 ml melk
  • 2 eieren

Instructions

1

Hak de pure chocola in stukjes en verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Meng alle droge ingrediënten in een grote kom.

3

Voeg de boter, melk en eieren toe en meng goed door elkaar. Wanneer de boter nog niet zacht is, zet deze dan maximaal 30 seconden in de magnetron.

4

Voeg nu ook de chocoladestukjes toe.

5

Pak een muffinvorm en vul met (siliconen)vormpjes. Giet het beslag tot aan de rand in de vormpjes en zet het voor 20 minuten in de oven.

6

Laat het goed afkoelen wanneer ze uit de oven komen, want afgekoeld zijn ze echt het lekkerst. ECHT.

Notes

Heb je geen (donkerbruine) basterdsuiker in huis? Kristalsuiker of rietsuiker is ook prima om te gebruiken. Je muffins worden daardoor wel iets droger.

Niet zo’n zin in chocolade muffins, maar wel zin om iets te bakken? Kijk dan eens naar een van deze leuke bakrecepten:

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Kim's Maand - April 2020 - CozyMess
    6 mei 2020 at 17:57

    […] van voorbij gaat zien komen :p In ieder geval deelde ik deze maand deze recepten al met je: Chocolade muffins en Aubergine uit de oven met tzatziki en kruidige gehaktballetjes. Allebei aanraders uiteraard! […]

  • Leave a Reply