Diner/ Vegetarisch/Veganistisch

Champignons in roomsaus

champignons in roomsaus

Hallo! Daar ben ik weer met een lekker bijgerecht voor het kerstdiner! Net zo makkelijk en lekker als de aardappelpartjes! Je hoeft weinig voor te bereiden en het is zo klaar. Zelf eet ik erg graag champignons en ik vind deze champignons in roomsaus dan ook een perfect bijgerecht :) Heerlijk bij een stuk goed vlees zoals rollade, biefstuk of varkenshaas. Dit recept heb ik ook zo gemaakt, dat je lekker veel saus overhoud om nog over je vlees te doen. Elk stuk vlees verdiend ook een lekker sausje, toch?!

Hoewel ik het nog nooit zo druk gehad heb in november/december, verbaasd het me dat ik dit jaar toch nog tijd kan vinden om kerstrecepten te maken en delen! Misschien ben ik eindelijk eens goed geworden in plannen en vooruit denken, haha. Omdat ik elke dag druk aan het klussen ben, blijft het dit jaar wel even bij bijgerechten. Maar hee, die zijn net zo belangrijk toch?! Als je het houdt bij een simpel maar goed stuk vlees, zijn de bijgerechten misschien nog wel belangrijker! Ik zal alle bijgerechten die ik, naast deze champignons in roomsaus online heb gezet, even op een rijtje voor je zetten. Een overzichtje is altijd fijn, toch?

En wat andere lekkere ideetjes voor een lekker diner:

Daar moet vast een lekker recept voor je tussen zitten… Toch?! Wat eet jij het liefst met de kerstdagen? Heb je misschien bepaalde tradities omtrent het kerstdiner? Ik ben eigenlijk wel heel erg benieuwd naar hoe jij je kerstdagen viert en wat je dan eet! :) Dit jaar zullen onze kerstdagen een beetje gek zijn. Hopelijk zijn we voor de kerst al verhuisd en kan ik nog een kerstboom neerzetten. Tweede kerstdag is het in ieder geval lekker makkelijk, want dan gaan we uiteten met mijn ouders en alle aanhang. Die dag heb ik dus lekker rust in de keuken ;) Als we met het huis klaar zijn, komen Ronald z’n ouders bij ons eten op eerste kerstdag! Dus dan mag ik me gaan uitsloven haha. Ik heb nog geen idee wat ik zelf ga maken! Ik vermoed dat deze champignons in roomsaus in ieder geval een plekje gaan krijgen op tafel!

champignons in roomsaus

Oh en nog even over die roomsaus bij dit recept. Ik maak een grote portie roomsaus, zodat ik een deel van de saus gewoon op tafel kan zetten. Dan kan mijn visite de saus eventueel nog over het vlees doen. Ik at het bij biefstuk en deze roomsaus paste daar erg goed bij! :) Als je geen extra saus wilt, gebruik dan de helft van de ingrediënten voor de roomsaus!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2-4
Cooking Time: 15 min

Ingredients

  • 500 gram champignons (de helft witte en andere helft kastanjechampignons)
  • Klontje roomboter
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • Paar takjes verse tijm
  • Handje verse basilicum, fijngesneden
  • 250 ml slagroom
  • 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 tl zout
  • Beetje peper

Instructions

1

Veeg de champignons goed schoon en halveer ze eventueel (ik liet ze heel)

2

Smelt de boter in de pan en bak hierin de champignons

3

Na ongeveer 5 minuten voeg je de knoflook toe, bak nog even mee

4

Rits de blaadjes van de tijm en voeg deze toe

5

Na een paar minuten voeg je de verse basilicum, slagroom, geraspte Parmezaanse kaas, rozemarijn, zout en peper toe

6

Laat dit even borrelen

7

Schep nu de champignons uit de saus, doe in een schaaltje en giet er een beetje van de saus overheen. De rest van de saus giet je in een sauskom

8

Garneer eventueel met nog een beetje verse basilicum en tijm

9

Serveer direct, want het koelt heel snel af!

champignons in roomsaus

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply